Skip to content

Presentació de la Candidatura a Sant Vicenç dels Horts

Mai 22, 2009

El grup de suport al Baix Llobregat anuncia que es faran fins a catorze actes públics a la comarca i ha destacat el caràcter unitari de la candidatura.

L’acte, celebrat el dia 22 de maig a sant Vuicenç dels Horts, ha comptat amb la presència de la candidata Guillerma Silva, sindicalista que ha reclamat un pla de rescat de la classe treballadora davant la crisi i ha denunciat el retall de drets democràtics a l’Estat Espanyol.

La presentació de l’acte l’ha feta Llorenç Fumadó del grup de suport de S. Vicenç, que ha destacat que la candidatura té un caràcter unitari i està formada per intel·lectuals, sindicalistes i joves lluitadors.

Guillerma Silva, sindicalista a Magneti Marelli, ha iniciat la seva intervenció agraint l’ampli suport rebut contra l’intent d’ il·legalització per part del govern i ha plantejat els dos eixos centrals de la candidatura: una sortida de classe front la crisi provocada pel capital, reclamant un pla de rescat en favor de la classe treballadora, i la defensa dels drets democràtics, denunciant la Llei de Partits i reivindicant el dret d’autodeterminació dels pobles de l’Estat. Ha denunciat les polítiques de finançament massiu de la banca i les multinacionals amb diner públic, mentre la classe treballadora pateix atur, desnonaments… Davant aquesta situació, ha reivindicat el dret al subsidi d’atur indefinit mentre no es disposi de feina i el repartiment del treball amb la reducció de jornada per llei sense reducció salarial. També ha denunciat que l’Estat Espanyol és una “presó de pobles”, defensant el dret de cadascun dels pobles a decidir lliurament quin tipus de relació volen tenir amb els altres pobles de l’Estat, i ha reivindicat la mobilització massiva dels treballadors com el mètode idoni per assolir aquests objectius, rebutjant el terrorisme individual que acaba enfortint els repressors.

Àlex Maymó, en nom del grup de suport del Baix Llobregat, ha anunciat que es faran fins a catorze actes públics a la comarca i ha destacat el caràcter unitari de la candidatura, resultat al Baix Llobregat d’una llarga trajectòria de treball comú contra el tancament d’empreses, la Directiva de les 65 hores… de les forces que li donen impuls (l’esquerra independentista, Corrent Roig,… ). També ha destacat la participació a la candidatura de forces sobiranistes de diversos territoris de l’Estat i ha denunciat l’Europa dels Estats front a l’Europa dels Pobles, denunciant el caràcter antidemocràtic de la Unió Europea: Batasuna és legal a Iparralde i il·legal al Sud de Euskal Herria, Directiva de la Vergonya contra les immigrants… amb una particular expressió a l’Estat Espanyol com intentar il·legalitzar Iniciativa Internacionalista en base a vincular els seus membres al terrorisme per haver signat un manifest per internet…

Evaristo Espigares, en representació del grup de suport de S. Vicenç, ha denunciat com a S. Vicenç, amb govern conjunt de PSC i PP, també es pateixen les conseqüències de les polítiques repressives, antidemocràtiques i de retalls de drets: intent d’impedir la llibertat d’expressió a manifestacions, augment abusiu d’impostos… Ha subratllat que la candidatura està al servei de la reivindicació de drets: per un habitatge digne, per la llibertat d’expressió, pel casal de joves… i, ha conclòs, reivindicant que la candidatura està formada per lluitadors obrers i estudiantils, persones que demostren amb l’acció el seu compromís real amb la justícia social, denunciant la criminalització de la candidatura en contrast amb la tolerància que es mostra cap a candidatures que defensen crims com el de jove antifeixista Carlos Palomino.

El debat posterior ha permès intercanviar opinions sobre les possibilitats reals d’obtenir algun eurodiputat donades les expectatives creades al voltant de la candidatura, el caràcter antidemocràtic del régim i les seves principals institucions com la monarquia i la complicitat de l’esquerra institucional amb la llei de partits i la retallada de drets, la vinculació de la candidatura als processos de recomposició de la classe treballadora, amb situacions avançades com les del País Basc o­n s’acaba de produir una vaga general…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: