Vés al contingut

Grup de Suport d’Iniciativa Internacionalista al Penedès

Mai 28, 2009

rodapremsaAquest dimarts 26 de maig s’ha presenta públicament, al casal independentista de Vilafranca El Cep, el grup de suport penedesenc a la candidatura europea Iniciativa Internacionalista – La solidaritat entre els pobles (II-SP).

El conjunt de l’esquerra independentista del Penedès ha començat una campanya per a demanar el vot de la candidatura als comicis europeus del proper 7 de juny.
Iniciativa Internacionalista – La solidaritat entre els pobles (II-SP) és una candidatura que té el suport d’organitzacions polítiques, socials i sindicals de diverses nacions sense estat que es troben sotmeses a l’estat espanyol. II-SP ha rebut adhesions de nacions com els Països Catalans, Castella, Galiza, Aragó, Euskal Herria, Canàries, Andalusia i Astúries. La llista de II-SP és formada per persones d’aquestes nacionalitats vinculades al món de la cultura, del sindicalisme i de la política.

Josep Garganté, delegat sindicat dels treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona, és el candidat dels Països Catalans i ocupa el tercer lloc d’aquesta llista. La llista l’encapçalen l’escriptor i dramaturg Alfonso Sastre i l’activista i militant d’Izquierda Castellana Doris María Benegas, que ocupen el primer i segon lloc, respectivament.

Les persones que han impulsat aquesta candidatura a les eleccions europees del proper 7 de juny s’han agrupat sota els següent eixos bàsics.

  • Justícia social. Que la crisi la paguin els qui l’han provocat: els capitalistes. El capitalisme espanyol té uns trets especialment agressius, com la tremenda precarietat laboral, causa de la major taxa d’atur i d’ocupació eventual de l’UE. I ara la pretensió del sistema és fer un pas més pel que fa a l’explotació i a les retallades socials. La gent que recolzem aquest manifest ens comprometem a impulsar la mobilització per frenar aquests propòsits, exigint un pla de rescat dels treballadors, sense temor a proposar per a això mesures anticapitalistes.
  • Llibertats democràtiques plenes. Estem comprovant com, pas a pas, se’n van retallat els ja de per si limitats drets civils existents, com el dret a la no discriminació per raons ideològiques, de llengua i cultura, d’edat o de gènere. El dret a la lliure expressió, el dret a no ser represaliat, torturat o processat per les pròpies idees. El dret a votar i ser votat. L’Estat espanyol no respecta la sobirania de les diverses nacions sota la seva jurisdicció ni del conjunt dels pobles. Hi ha un entramat jurídic- polític creat en la transició que ha convertit a l’Estat en una presó de pobles i de gent, així com en un pou de corrupció.
  • No a la discriminació de gènere. Però no com un mer enunciat formal i buit de contingut, sinó com una exigència normativa, jurídica i pràctica que possibiliti realment la fi de la discriminació. Que inclou, entre altres coses, el dret i la possibilitat real de control de les dones sobre el seu cos, la seva sexualitat i la seva capacitat reproductiva.
  • Drets polítics. Reivindiquem els drets negats pel règim actual, entre els quals cal, destacar el dret de tots els pobles a decidir de forma sobirana el seu futur, i no com un fet aïllat sinó com un dret permanent, és a dir el dret d’autodeterminació. El dret de cada poble a decidir la seva forma de govern i a la normalització de la seva llengua i la seva cultura nacionals.
  • Contra l’Europa del capital. Estem en contra de l’Europa del capital i a favor de l’Europa dels pobles. Estem en contra de l’OTAN com a expressió militar de l’imperialisme i, per tant, exigim la retirada de l’Estat espanyol de l’esmentada aliança militar. Estem en contra de l’especulació i el deteriorament del medi ambient. Estem per la defensa de la sobirania alimentària i del col·lectiu davant el privat.

Més enllà d’aquest eixos, la voluntat de II-SP és la de dur a Europa les veus de les diferents lluites polítiques i socials que hi ha a les nostres respectives nacions. II-SP servirà de corretja transmissora de les lluites del moviment estudiantil català contra l’Espai Europeu d’Educació Superior (més conegut com a Pla Bolonya) o les lluites contra la Molt Alta Tensió, per posar l’exemple de dues problemàtiques de candent actualitat en el nostre país.

La conferència de premsa feta a Vilafranca també ha servit per denunciar l’intent, per part del govern espanyol, de deixar fora del joc democràtic a Iniciativa Internacionalista. La campanya de criminalització i estigmatització orquestrada pel ministre de l’Interior espanyol, Pérez Rubalcaba, del PSOE, aplaudida pel PP i amplificada per la dreta mediàtica, va acabar amb la il·legalització de II-SP per part Tribunal Suprem espanyol, decisió que posteriorment va ser revocada pel Tribunal Constitucional arran del recurs presentat per II-SP. Aquest fet ha possibilitat que puguem ser presents en aquestes eleccions.

En aquest sentit, la CUP de Vilafranca va presentar una moció al ple municipal celebrat el mateix dimarts, on es denunciava la il·legalització de II-SP per part del Tribunal Suprem espanyol i es demanava la derogació la llei de partits. Finalment la moció va ser retirada ja que el Tribunal Constitucional havia revocat la sentencia i II-SP es podia presentar a les eleccions. Tot i així, el regidor de l’esquerra independentista Xavier Navarro va demanar que es fes lectura de la mateixa i que els parits presents al ple es posicionessin sobre aquest afer. Tots els partits, menys el PSC i el PP, van denunciar el retrocés democràtic que suposa la llei de partits espanyola.

Des del grup de suport penedesenc a Iniciativa Internacionalista – La solidaritat entre els pobles (II-SP) fem una crida a participar el proper dissabte 30 de maig a l’acte central de la campanya al Penedès. L’acte començarà a les 19h a la Plaça Milà i Fontanals i comptarà amb la participació del candidat català de II-SP, Josep Garganté. A més del corresponents parlaments, es farà un concert de música popular i tradicional i un sopar pels assistents.

Grup de suport a Iniciativa Internacionalista al Penedès

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: