Vés al contingut

Josep Garganté al Prat: “Cal lluitar per la reducció de jornada sense reducció salarial perquè tothom tingui feina”

Mai 28, 2009
josepCrònica de l’acte d’Iniciativa Internacionalista al Prat de Llobregat amb la presència del cap de llista pels Països Catalans Josep Garganté.

[Crònica d’Evaristo Espigares | Per a Kaos en la Red]

Iniciativa Internacionalista – la Solidaritat entre els Pobles ha defensat la seva candidatura al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa d´El Prat de Llobregat amb la presència del cap de llista pels  Països Catalans  Josep Garganté, conductor d´autobusos de Barcelona i membre del comitè d´empresa.

Garganté ha defensat el dret d´autodeterminació dels pobles i la necessitat de lluitar per garantir les llibertats democràtiques plenes amenaçades a l´Estat espanyol per la Llei de Partits Polítics creada ex–professo per il·legalitzar les idees de l´esquerra abertzale al País Basc amb la qual, ha dit, existeixen simpaties per part de la candidatura, encara que no en forma part.

En aquest sentit ha destacat també la decisió a última hora del Tribunal Constitucional decidint legalitzar la candidatura com un “gol fet a l´Estat espanyol i a la Llei de Partits Polítics“ que la candidatura rebutja frontalment.

Ha estat molt destacada també la necessitat de recolzar les diferents lluites de la classe treballadora, enfrontar l´Europa del capital i la guerra amb una política clarament anticapitalista i d´esquerres i organitzar-se als centres de treball per millorar progressivament les condicions de feina, treballant menys hores per treballar totes i tots pel mateix salari.

També s´ha assenyalat el fet diferencial d´aquesta candidatura, formada per treballadores i treballadors que han intervingut en lluites de la importància de la de TMB pels dos dies de descans setmanal, lluita que es va plantejar a la ofensiva i que es va guanyar, la de Jaeger Ibérica, actual Magnetti Marelli, primera lluita a l´ Estat espanyol que va suposar el primer lloc o­n dones i homes van passar a cobrar el mateix per la mateixa feina, les d´ UPS–Vallecas i MT de Sevilla que han aconseguit rebutjar un ERO o les lluites estudiantils contra el procés de Bolonya, entre d´ altres. Aquest fet, la presència de treballadores i treballadors, intel·lectuals, estudiants i activistes socials i sindicals, tots ells i elles polítics no professionals, ha quedat clarament refrendat amb el comentari final del ponent, el candidat Josep Garganté: “ I ara, m’haureu de disculpar però haig de marxar cap a Barcelona per que demà em llevo a les cinc de la matinada per anar a treballar, a conduir l’autobús “. Realment significatiu, sense dubte.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: