Vés al contingut

Iniciativa Internacionalista amb l’estudiantat en la lluita contra Bolonya

Mai 29, 2009
  • La candidatura internacionalista dóna suport a la lluita dels estudiants contra l’aplicació del Pla Bolonya a les universitats
  • Els 6 estudiants expulsats de la UAB demanen el vot per II-SP

El Comitè de Suport a Iniciativa Internacionalista de la Universitat Autònoma de Barcelona ha realitzat aquest dijous 28 de maig al migdia el seu acte de campanya a la plaça Cívica, centrat en l’oposició al Pla Bolonya. A més, també han convidat una representant castellana, una basca i un canari per tal d’explicar la situació d’aquests pobles i els eixos de lluita de la candidatura.

Amb aquest acte Iniciativa Internacionalista ha volgut mostrar clarament el seu rebuig a la privatització i elitització de la universitat que suposa l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) i el seu suport al moviment estudiantil.

Iniciativa Internacionalista ha explicat que considera que l’EEES no és més que un aspecte més de la deriva neoliberal i privatitzadora que impera i es promou al conjunt de la Unió Europea. Des que fa nou anys es va signar Declaració de Bolonya, que va suposar el tret de sortida del procés de privatització i mercantilització de la universitat pública, els efectes d’aquest procés no s’han fet esperar. Els empresaris han guanyat influència en els òrgans de govern de les universitats; la universitat pública recorre a convenis amb el sector privat per cobrir el dèficit econòmic derivat de l’insuficient finançament públic; les empreses es cobren els favors i imposen els plans estratègics a degans i rectors submisos a les seves ordres; estudiar i treballar alhora esdevé impossible i les titulacions, que esdevenen graus, estan tant devaluades que es torna imprescindible cursar postgraus i màsters que, amb preus privatius, veten la formació acadèmica als estudiants.

Alhora han denunciat que, en el cas de l’Estat espanyol i encara més als Països Catalans, s’està intentant imposar a cops de porra i repressió. En aquest sentit, els estudiants expulsats han explicat que aquesta setmana prop de 40 estudiants han rebut una notificació informant que tenen un nou procés judicial obert pels fets del 4 de març de l’any passat, quan es va tancar la Facultat de Filosofia i Lletres. Amb aquests, sumats als 59 imputats pel desallotjament del rectorat de la Universitat de Barcelona, els 15 imputats per la protesta al Consell de Govern de la UAB, els 6 expulsats i els 6 detinguts en les manifestacions contra les càrregues dels Mossos d’Esquadra, ja són gairebé 130 els estudiants amb un procés judicial obert.

Iniciativa Internacionalista ha deixat clar que el seu espai ho serà també de l’estudiantat, de manera que serveixi com a altaveu per fer arribar les seves reivindicacions a Europa de forma contundent i directa, alhora que denunciarà la repressió que pateixen les estudiants. En aquest sentit, els 6 estudiants expulsats de la UAB ja han demanat el vot per II-SP.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: