Skip to content

Acte de presentació d’Iniciativa Internacionalista a Nou Barris

Juny 1, 2009
by

9barris>> “Ha arribat el moment de dir prou a aquest sistema injust que enriqueix a uns pocs i deixa en la misèria a milions. Que deixa més de 4 milions d’aturats i no deixa decidir als pobles el seu futur”.

L’acte de presentació d’Iniciativa Internacionalista a 9 Barris el divendres 29 ha comptat amb la participació d’unes 40 persones i ha estat presentat per Esther, del grup de suport de Nou Barris. La companya ha recordat que la candidatura està impulsada per forces de l’esquerra revolucionària i moviments independentistes i sobiranistes dels pobles sota l’estat espanyol i que està encapçalada pel dramaturg i intel·lectual Alfonso Sastre, en segon lloc per Doris Benegas i en tercer lloc, pel primer candidat català, l’activista sindical en Josep Garganté.

En la presentació de l’acte, Esther ha explicat que la candidatura denuncia la involució antidemocràtica de l’estat espanyol i, en particular, l’anomenada llei de partits (que impedeix a una bona part d’Euskal Herria votar i ser votada) i que està marcada per la solidaritat internacionalista i la reivindicació del dret d’autodeterminació dels pobles. Ha exposat també la criminalització que ha patit la candidatura, il·legalitzada pel Suprem fins poc menys d’una hora abans de començar la campanya electoral.

Després ha pres la paraula el company Carles Hernández, delegat sindical a Atento. Ha assenyalat que un dels objectius de la candidatura és precisament lluitar perquè la crisi la pagui el capital i no pas els treballadors i ha posat l’exemple de l’extrema precarietat laboral dels serveis de telemarketing (Atento i altres), els serveis d’urgència de les companyies de serveis com Gas Natural o els serveis d’informació de l’Ajuntament de Barcelona o el d’urgències de la Generalitat.

Més tard ha parlat en Pablo, un jove estudiant del barri. Ha explicat la indignació amb la que ha viscut la criminalització de la candidatura i l’alegria del triomf de la seva legalització. Ha dit que la candidatura ha estat per ell un senyal per implicar-se activament en la lluita. “Podem treure un eurodiputat –ha afegit- que faci d’altaveu de les lluites, que doni veu als sense veu. Els candidats d’aquesta llista no són paràsits, no són polítics professionals. Son lluitadors, molts d’ells amb un llarg recorregut”.

“Ha arribat el moment de dir prou a aquest sistema injust que enriqueix a uns pocs i deixa en la misèria a milions. Que deixa més de 4 milions d’aturats i no deixa decidir als pobles el seu futur”. “I per dir prou al sistema és necessari també dir prou, com diria Garganté, als miserables que es fan dir d’esquerres i estan al servei dels poderosos. Prou a la justícia social de Zapatero que dóna milers de milions als banquers i deixa les engrunes per als treballadors. Prou als que es diuen demòcrates i ens imposen el pla Bolonya sense veu ni vot dels estudiants. Prou als que s’agenollen davant del Rei designat per Franco”. En Pablo ha acabat cridant a implicar-se “perquè amb Iniciativa Internacionalista podem fer quelcom històric. A veure si, com el Barça, li marquem un gol al sistema”.

Després ha pres la paraula Felip Alegria, candidat i veí del districte. El primer que ha dit és que, més enllà de si aconseguim eurodiputat (que l’aconseguirem), la candidatura ja ha assolit un gran triomf: que molta gent perdi la por, una por que havia arrelat al llarg de tots aquests anys. La candidatura sabia que si defensava el dret a l’autodeterminació i s’enfrontava de debò a la llei de partits seria criminalitzada i fins i tot il·legalitzada, però també sabia que només fent front de manera col·lectiva a la criminalització es podria vèncer la por. I això, ho hem aconseguit. Només per això valia la pena la candidatura. A més, amb l’enorme solidaritat aconseguida hem guanyat també la nostra legalització.

També hem aconseguit trencar, per primera vegada en décades, la muralla d’aïllament a la que s’havia sotmès la lluita nacional del poble basc (i, amb ell , del poble català i els altres pobles). La negativa al dret a l’autodeterminació deixa en evidència, a més, la tara insuperable del règim sorgit de la Transició: un règim o­n aquest dret es va substituir per la “unidad indisoluble de España”, o­n es va imposar la Monarquia hereva del dictador, la impunitat dels crims del franquisme, la continuïtat dels principals aparells d’estat i la dels interessos de les grans fortunes i de l’Església.

El candidat ha assenyalat que la candidatura planteja que la crisis l’han de pagar els seus responsables, els capitalistes; que cal un pla de rescat per al poble treballador i no pas per als banquers i que no s’ha de tenir por de prendre les mesures anticapitalistes necessàries. Mesures com el repartiment del treball entre tots els treballadors, sense reducció salarial, o l’expropiació de la banca o de les grans empreses. Els sindicalistes que formen part de la candidatura personifiquen la lluita per un sindicalisme combatiu, democràtic i solidari, enfront de les burocràcies sindicals de CCOO i UGT.

El segon gran triomf de la candidatura -ha afegit- és que s’hagim unit forces de l’esquerra revolucionària d’àmbit estatal i forces independentistes i sobiranistes d’esquerra en una candidatura comuna, marcant una fita històrica i obrint el camí necessari per vèncer l’enemic comú. La lluita anticapitalista i la lluita pels drets nacionals dels pobles és inseparable. “Com he dit abans, només per això també valia la pena aixecar la candidatura”.

Les intervencions en el debat posterior han assenyalat la valentia de la candidatura i han insistit en la necessitat que el seu impuls no acabi el 7 de juny sinó que, pel contrari, continuï, perquè és vital i urgent aixecar una alternativa davant la putrefacció política i la falsa esquerra.

S’ha demanat suport econòmic als assistents, que han respost generosament. Diferents companys s’han ofert per fer d’apoderats i altres s’han endut propaganda per difondre. Finalment hem acabatl’acte amb la Internacional i els Segadors.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: