Vés al contingut

Molins de Rei: Acte central de campanya al Baix Llobregat

Juny 1, 2009

acte_molins>> Garganté ha remarcat que aquesta és la candidatura dels sense veu, dels privats de les seves llibertats i dels que pateixen cada dia l’explotació laboral o l’atur.

Molins de Rei ha acollit el dissabte dia 30 l’acte central de campanya al Baix Llobregat de la candidatura Iniciativa Internacionalista – la Solidaritat entre els Pobles. L’acte, celebrat sota un sol de justícia que han desafiat una cinquantena llarga de simpatitzants,   ha comptat amb la presència del cap llista per Catalunya, Josep Garganté, membre del comitè d´ empresa d’autobusos de Barcelona ( TMB ), Adrià Pet, activista sindical de la COS, i Àlex Maymó, membre del comitè de suport de la candidatura al Baix Llobregat. També s’ha celebrat un dinar de germanor després dels parlaments.

El primer a intervenir ha estat Àlex Maymó que ha destacat la importància de votar per aquesta candidatura, formada per forces sobiranistes i estatals, de cara a les eleccions del dia 7 de Juny, ja que aquesta candidatura defensa els interessos dels pobles i els treballadors oprimits d’arreu de l´ Estat. Per la seva banda, Adrià Pet, de la COS, ha incidit en les diferents mesures que ha anat prenent la Unió Europea durant els últims vint anys per remarcar la seva política contrària als treballadors i als pobles: el Tractat de Maastricht, el Tractat de Schengen o les més recents Directiva Bolkenstein, Directiva de retorn de persones immigrades o de la Vergonya i la, de moment, congelada Directiva de treball de les 65 hores setmanals.

Per últim, ha intervingut el cap de llista per Catalunya, Josep Garganté, que ha tornat a remarcar que aquesta candidatura és la candidatura dels sense veu, d’aquells que s’han vist privats de les seves llibertats més elementals i d’aquells que cada dia pateixen a la feina situacions d’explotació i abús laboral permanent. Així ha deixat clar que s’ha acabat el moment dels polítics i sindicalistes professionals que exploten o traeixen la classe treballadora i els pobles, que s’ha acabat el fet de treballar per sous miserables durant maratonianes jornades, defensant obertament el dret a treballar menys per treballar tots sense reducció de salari.   Finalment, Garganté ha criticat el règim monàrquic “basat en una Constitució antidemocràtica pactada entre elements del règim franquista i  partits que suposadament defensen la classe treballadora com el PSOE o el PCE”, un statu quo que imposa una creixent opressió per als pobles i un augment de l’explotació de la classe treballadora. En aquest sentit Garganté ha remarcat que  es comença a veure amb il·lusió la possibilitat que es pugui construir un referent alternatiu per a la classe treballadora.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: