Vés al contingut

Iniciativa Internacionalista es presenta a Reus erigint-se com la única candidatura que pot fer front a l’Estat

Juny 3, 2009

reus_ii_okQuasi un centenar de persones, van assistir ahir a la presentació de la candidatura Iniciativa Internacionalista – la Solidaritat entre els Pobles i el seu grup de suport a Reus, al Teatre Bravium.

L’acte va comptar amb diferents intervencions de persones vinculades a l’Esquerra Independentista i l’esquerra anticapitalista, així com del representant legal de la candidatura al Camp, Héctor Álvarez, i del cap de llista a la vegueria, José Estrada. La denúncia de la manca de llibertats democràtiques a l’Estat espanyol, de la seva negació al dret a l’autodeterminació i de les polítiques neoliberals contra els interessos de les classes populars, van ser els principals eixos que van anar desgranant per evidenciar la importància que Iniciativa Internacionalista pugui obtenir representació al Parlament Europeu, el proper 7 de juny, i “serveixi d’altaveu de les lluites del carrer”.

L’acte es va iniciar amb la felicitació per part del portaveu del Grup de Suport a Reus, Xavi Milian, a tots els assistents a l’acte, ja que, “el fet que avui puguem estar aquí és una victòria davant els partits, els mitjans, els jutges i un Estat que no només ens neguen els nostres drets més elementals com a poble, sinó que ens volen negar la nostra veu”.

L’acte continuà amb un bloc de tres intervencions de representants de l’Esquerra Independentista i anticapitalista. El primer en parlar, fou Quim Puigdemunt, en representació de les organitzacions juvenils de l’Esquerra Independentista. Aquest, denuncià “que els joves estem farts de la política repressiva, social i “botiflera” del “tripartit” que no representa cap diferència amb el govern de dretes anterior”. Per aquest motiu, animà al jovent a votar II per “demostrar que som capaços de plantejar una alternativa nacional i socialista que trenqui amb l’autonomisme i el continuïsme que representà la transició”.

L’anarcoindependentista, Jordi Martí, prengué el relleu, denunciant que “els partits que s’autodenominen d’esquerra no tenen cap mena d’interès en aturar els projectes que el Parlament Europeu està proposant en contra dels drets i les llibertats de les treballadores”. En aquest sentit, digué que Iniciativa Internacionalista, “representarà un obstacle a aquest tipus de polítiques i plantejarà un model de transformació radical”. Martí, acabà la intervenció recordant que Estrada,  és de les poques persones que al Camp ha reclamat el dret a l’autodeterminació des de la “malanomenada transició”, per molt que ara “quatre imbècils” ho neguin.

La tecera i darrera intervenció d’aquest bloc, anà a càrrec de Xavier Angelergues, en representació dels col·lectius de l’Esquerra Independentista de la ciutat. En el seu parlament destacà el fet que la candidatura estigui conformada per moviments de l’esquerra independentista i anticapitalista de diferents nacions i que “aquesta candidatura pot ser l’inici d’una dinàmica treball conjunta entre l’Esquerra Independentista i l’esquerra rupturista als Països Catalans.

Héctor Álvarez, representant legal d’Iniciativa Internacionalista al Camp, inicià els parlaments en nom de la candidatura. En la seva intervenció, denuncia que “l’actual sistema de partits és qui legitima el model capitalista i unitarista espanyol”. Uns models que considerà “esgotats i caducats” i per aquest motiu, digué que Iniciativa Internacionalista “és la única candidatura capaç de fer front a aquests sistema i denunciar la manca de llibertats democràtiques i les retallades socials de les polítiques privatitzadores dels partits autoanomenats d’esquerres”.

El número 25 de la llistat i cap de llista al Camp, José Estrada, “denunciar el salvatgisme intrínsec que representa el capitalisme i feu una crida a la classe treballadora per enfrontar-se al sistema capitalista i a la crisi, enlloc de legimitar-lo fent hores extres i participant del consumisme”. I ho feu, posant diferents exemples de les nostres comarques, com ara, les obres del Corte Inglés de Tarragona i el nou Hospital Sant Joan de Reus, “on hi ha treballadores que treballen en caps de setmana i fent 10 o 12 hores diàries”, així com criticant les treballadores de Kellog’s a Valls, “que han acceptat el xantatge de treballar en cap de setmana sense resoldre la situació laboral de crisi en la qual es troben immerses”.

L’acte acabà amb la crida del Grup de Suport de Reus, ha “trencar el silenci mediàtic participant en la campanya i anant a castisgar-los el proper 7 de juny en cadascun dels col·legis electorals de la ciutat”. També feren una crida a participar a l’acte central de la campanya al Camp, que es farà el proper dijous 4 de juny a la plaça dels Sedassos de Tarragona, amb la participació del cap de llista als Països Catalans, Josep Garganté.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: