Vés al contingut

L’esquerra independentista del Penedès demana el vot per Iniciativa Internacionalista

Juny 3, 2009

vilafrancaEl conjunt de l’esquerra independentista del Penedès ha començat una campanya per a demanar el vot de la candidatura als comicis europeus del proper 7 de juny.

L’acte central de campanya d’Iniciativa Internacionalista al Penedès es va celebrar el passat dissabte 30 de maig a la Plaça Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès. Unes 130 persones van poder escoltar els parlaments del candidat català a la llista Josep Garganté i del regidor de la CUP de Molins de Rei, Àlex Maymó. L’acte es va cloure amb un sopar popular.

Josep Garganté, que és treballador de TMB, fa un any impulsava la vaga d’autobusos a Barcelona per aconseguir dos dies de descans setmanal. Ara és el primer candidat pels Països Catalans (ocupa el tercer lloc de la llista estatal) de la candidatura Iniciativa Internacionalista, que l’Estat espanyol va intentar il·legalitzar per impedir que es presentés a les eleccions europees. Garganté defensa que votar Iniciativa Internacionalista és “una bufetada a l’estat espanyol” i que la candidatura servirà per donar veu a Europa als pobles en lluita per a l’autodeterminació, per defensar un model socialista per Europa, i com altaveu de la diverses lluites que estan portant a terme les organitzacions que donen suport a la candidatura.

Iniciativa Internacionalista – La solidaritat entre els pobles (II-SP) és una candidatura que té el suport d’organitzacions polítiques, socials i sindicals de diverses nacions sense estat que es troben sotmeses per l’estat espanyol. II-SP ha rebut adhesions de nacions com els Països Catalans, Castella, Galícia, Aragó, País Basc, Canàries, Andalusia i Astúries.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: