Vés al contingut

Tret de sortida a II-SP a Mallorca amb dos actes, una roda de premsa i desenes de persones donant-hi suport

Juny 3, 2009

palma_iiDos actes públics (Palma i Montuïri) i una roda de premsa han donat aquest passat cap de setmana el tret de sortida a la presentació a Mallorca de la candidatura d’Iniciativa Internacionalista – La Solidaritat entre Pobles.

Diumenge 30 de maig, el número 3 de la llista, i primer candidat dels Països Catalans, arribà a Palma i oferí una roda de premsa a la plaça de Cort. Abans d’explicar el sentit de la candidatura, Josep Garganté denuncià públicament l’acomiadament massiu d’una vintena de treballadors a Vilanova i la Geltrú i, també, l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant les celebracions de les copes del Barça, que s’han saldat amb diversos ferits de gravetat. “Només a l’Estat espanyol es permet l’ús d’armes com les que duen els Mossos d’Esquadra”, denuncià Garganté.

El número 3 de la llista, sindicalista i conductor d’autobús, recordà que els i les treballadores estan pagant als Països Catalans i arreu del món el preu de la crisi “provocada pels capitalistes i els polítics que donen la cara per aquests rics”.

A l’horabaixa Garganté participà també en un acte polític d’Iniciativa Internacionalista celebrat al centre Flassaders de Palma, al qual van acudir més de 60 persones. Durant l’acte també van intervenir: Guillem Colom (exmilitant de Maulets i la CEPC), Marcel Pich (músic) i Xavier Gispert (periodista). La conferència va servir per explicar com ha nascut i què és Iniciativa Internacionalista, de manera que en acabar diverses persones de públic es dirigiren al candidat català perquè aclarís alguns dubtes.

Un acte semblant va tenir lloc divendres 29 a la població de Montuïri, en el que va ser la primera presentació pública de la candidatura a Malloca. Garganté no va poder ser-hi present, però l’exmilitant de Terra Lliure Macià Manera i l’artista plàstic i professor Marc Peris acompanyaren en aquest cas Colom i Gispert durant l’acte de suport, que va comptar amb la presència d’una altra seixantena de persones que també es va quedar a sopar. A més, els xeremiers Pau i Jaume van amenitzar el vespre amb la seva música popular.

Així, la presentació d’II-SP ja és oficial a l’illa de Mallorca, on a partir d’ara s’ha plantejat una forta campanya de propaganda i agitació per demanar el vot per la candidatura nítidament d’esquerres i anticapitalista, independentista, ecologista, feminista, revolucionària i oberta la participació de tots els moviments socials i populars dels Països Catalans que aposten per la ruptura democràtica amb el règim espanyol imposat pel dictador Francisco Franco, el rei Juan Carlos i els partits polítics que acataren els seus pactes: PP, PSOE i PCE.


Grup de Suport de Mallorca a II-SP

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: