Vés al contingut

Una seixantena de persones a la presentació d’II-SP a Igualada

Juny 3, 2009

igualada_11

[Crònica del diari digital Anoia.cat]

Ahir al vespre va tenir lloc un acte de campanya de la coalició Iniciativa Internacionalista, amb la presència del número tres i primer català de la llista Josep Garganté, que va explicar el projecte d’aquesta candidatura a una seixantena d’assistents. La coalició es declara rupturista amb el model econòmic i social actual, i aposta per una Europa de la classe treballadora i els pobles
Organitzat per un grup de suport a l’Anoia, ahir al vespre es va celebrar un acte de campanya d’aquesta coalició, que està formada per diferents organitzacions i persones d’arreu de l’Estat espanyol que tenen en comú trets com l’anticapitalisme i la defensa del dret d’autodeterminació.

La coalició Iniciativa Internacionalista va tenir gran ressò mediàtic just abans de l’inici de la campanya per a les eleccions europees. El Tribunal Suprem havia decidit impugnar la candidatura d’acord amb la Llei de partits per ‘vincles amb l’entorn de Batasuna i ETA’, però finalment el Tribunal Constitucional va desestimar la decisió del Suprem.

Després de la presentació d’un dels organitzadors de l’acte, el número tres i primer català de la llista, el sindicalista de la CGT Josep Garganté va intervenir junt amb la professora Esther del Alcazar.

Garganté va criticar durament la classe política, els sindicats majoritaris i la patronal per ‘voler fer pagar la crisi econòmica als treballadors’ i parlar de ‘conciliar els interessos laborals pel bé d’Espanya com feia el franquisme’. A més, el candidat d’Iniciativa Internacionalista va ironitzar amb les declaracions i lemes de campanya dels partits que s’anomenen d’esquerres, mentre que ‘actuen i governen amb mà dreta’, per exemple ‘enviant els Mossos d’Esquadra a les fàbriques’.

En relació a l’amenaça d’il·legalització, Garganté va dir que des d’Iniciativa Internacionalista es mostraven sorpresos per haver-se pogut presentar finalment, ja que ‘tot i la manca d’arguments de la justícia espanyola, Euskadi fa temps que viu una caça de bruixes i un Estat d’excepció’ que s’hagués pogut ampliar.

Segons Garganté, doncs, ‘haver-se pogut presentar en un Estat que no és una democràcia ha estat una primera victòria’, que Iniciativa Internacionalista vol repetir el proper 7 de juny obtenint un eurodiputat, per ‘visualitzar les lluites obreres i populars dels moviments socials’ a Brussel·les.

Per la seva banda, Esther del Alcazar va destacar la coalició com una eina internacionalista per combatre l’Europa del capital, imperialista i repressiva, i per construir un nou model al servei de la classe treballadora i els pobles.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: