Vés al contingut

Acte final de campanya d’Iniciativa Internacionalista a València

Juny 4, 2009
by

acte_valenciaFa unes setmanes va nàixer a la comarca de l’Horta el grup de suport a la candidatura d’Iniciativa Internacionalista per les pròximes eleccions europees del 7 de juny. Aquest grup de suport va sorgir de la il·lusió i l’esforç d’un grup de persones que ens sentim plenament identificades amb aquesta candidatura anticapitalista i internacionalista que agrupa la veu de les diferents nacions oprimides per l’estat espanyol i que, a un context de crisi capitalista com el que estem vivint actualment, creiem que cal construir una alternativa bassada en els diversos aspectes als quals incideix aquesta candidatura.
El passat 15 de maig des d’aquest grup de suport es va organitzar la presentació de la candidatura II-LS a València, la qual va comptar amb la participació de Josep Garganté, sindicalista a la empresa de transport metropolità de Barcelona i cap de llista dels Països Catalans de la candidatura. De la mateixa manera, ahir dia 2 de juny també es va presentar la candidatura a la població de Burjassot, de la mà del sindicalista Gonçal Bravo, coordinador general de la Coordinadora Obrera Sindical.

Hui, i malgrat les amenaces de boicot de grups d’ultra-dreta, s’ha realitzat al Col·legi Públic Miguel de Cervantes l’acte final de campanya de II-LS a la comarca de l’Horta.

Al llarg de l’acte s’han desenvolupat i exposat les línies polítiques de de la nostra candidatura. Aquestes línies han estat exposades per persones pertanyents al grup de suport a Iniciativa Internacionalista a València.

La primera de les intervencions ha estat a càrrec del sindicalista Gonçal Bravo, qui ha denunciat les polítiques socials europees, sobretot respecte a la manera de fer front a aquesta crisi capitalista que estem vivint.

La denuncia de l’actual manca de llibertats polítiques també ha estat tractada. Una retallada de drets que es formalitza amb l’actual llei de partits i que s’ha traduït en la il·legalització de més d’una desena de llistes relacionades amb l’esquerra abertzale i que, inclús, va fer que la nostra pròpia candidatura fos inicialment anul·lada per la Sala Especial del Tribunal Suprem. Una resolució que fou tombada pel Tribunal Constitucional.

Les últimes intervencions han tractat dels drets nacionals, que reclama la nostra candidatura, i de la defensa de la igualtat de gènere.

Per altre costat, també han fet unes breus intervencions un estudiant de la Universitat de València implicat amb les lluites contra l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (Pla Bolonya) que enguany han sacsejat bona part de l’Estat i que ha detallat com afecta aquesta reforma a la universitat, i el cantautor de Torrent Pau Alabajos i Josep Nadal, vocalista pegolí de la Gossa Sorda, que han explicat perquè han decidit donar suport a Iniciativa Internacionalista.

L’acte ha acabat amb les tocates de la internacionals i la muixaranga.

En acabar l’acte ha tingut lloc, a la societat coral el Micalet, un sopar final de campanya.

València, 3 de juny de 2009.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: